Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Івано-Франківська

Марцінків пообіцяв забезпечити роздільний збір сміття

18 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Івано-Франківська Руслан Марцінків у програмі "Івано-Франківськ - 2020" пообіцяв забезпечити роздільний збір сміття.
Виконано
Сказано 18 вересня 2015 р.

Джерело

  • https://www.slideshare.net/mrbrut/2020-52947651
  • http://briz.if.ua/39442.htm
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2478930-bila-ivanofrankivska-zapustili-sortuvalnu-liniu-pobutovih-vidhodiv.html

Результат

Оскільки проводилась робота з забезпечення роздільного збору сміття, зокрема, встановлювались спеціальні контейнери, побудовано сміттєсортувальну лінію, то обіцянка отримує статус виконаної.

12 червня 2018 року у селі Рибному біля Івано-Франківська на полігоні твердих побутових відходів запущено сміттєсортувальну лінію. Відсортоване сміття продаватимуть для вторинної переробки.

"Важливий крок - будівництво сортувальної лінії для сміття. В Івано-Франківську ми такий зробили, і сьогодні лінія офіційно запрацювала. Зараз потужність лінії - 20-25 тонн за зміну. Проте з часом потужність лише зростатиме. Максимальна - 50 тонн", - повідомив Марцінків.

Станом на 26 жовтня 2016 року в Івано-Франківську вже встановлено 300 контейнерів для роздільного збору сміття: скла, пластику та паперу. 68 з них - контейнери нового типу, з яких вміст дістають лише за допомогою спеціального обладнання.

"Відтак фірма, що обслуговує еко-контейнери, усю вторинну сировину направляє на сміттєпереробні заводи. Приємно відзначити, що наповненість таких контейнерів свідчить про все вищий рівень соціальної відповідальності людей з кожним днем", - наголосив міський голова.