Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Івано-Франківська

Марцінків обіцяє підвищити мобільність людей з обмеженими фізичними можливостями

18 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Івано-Франківська Руслан Марцінків у програмі «Івано-Франківськ - 2020» пообіцяв підвищити мобільність людей з обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, планується масове облаштування пандусів, облаштування спеціальних ліфтів, озвучення світлофорів та освітлення пішохідних переходів.
Виконано
Сказано 18 вересня 2015 р.

Джерело

  • https://www.slideshare.net/mrbrut/2020-52947651
  • Лист Івано-Франківської міської ради від 25 вересня 2020 року
  • https://kurs.if.ua/news/frankivsk_kupuie_u_bogdana_avtobusiv_shche_na_100_milyoniv_gryven_65820.html/
  • https://mi100.info/2019/03/07/u-frankivsku-prezentuvaly-novi-avtobusy-foto/
  • https://typical.if.ua/frankivsk-kupiv-10-novikh-avtobusiv-za-47-milyoniv
  • https://report.if.ua/lyudy/shryft-brajlya-ta-zruchni-pandusy-frankivska-likarnya-stala-dostupnishoyu/
  • https://gk-press.if.ua/frankivski-chynovnyky-proyihalysya-tsentrom-mista-na-vizkah-foto/
  • https://galka.if.ua/yak-frankivski-chinovniki-pereviryali-komfortnist-mista-dlya-lyudey-z-osoblivimi-potrebami-fotoreportazh/
  • https://firtka.if.ua/blog/view/frankivskij-mer-hodiv-mistom-iz-zavazanimi-ocima-foto-video104904

Результат

У 2016-2020 роках змінились підходи до облаштування міської інфраструктури, що дозволило зробити доступнішими тротуари, громадські місця для людей з обмеженими можливостями. Зокрема, для комфортного пересування містом маломобільним групам громадян було створено пандуси, з'їзди з тротуарів, облаштовано декілька громадських вбиралень в місцях масового скупчення людей, також Центральна міська лікарня стала доступнішою для осіб з інвалідністю. Також закуповувався громадський транспорт, що відповідає потребам маломобільних осіб та людей на інвалідних візках. Отже, можна зробити висновок, що проводилась робота для підвищення мобільності людей з обмеженими фізичними можливостями, тому обіцянка отримує статус "виконано".

Нагадаємо про перебіг подій:

25 вересня 2020 року Івано-Франківська міська рада повідомила, що у 2016 році було розроблено інформаційний буклет "Облаштування тротуарів. Практичні рекомендації" для підрядних організацій, які займаються облаштуванням доріг, тротуарів, прибудинкових територій та інших об'єктів благоустрою. В ньому міститься інформація необхідність облаштування похилих з'їздів (пандусів) та забезпечення безперешкодного доступу для маломобільних груп населення в місцях перетину пішохідних шляхів з проїжджою частиною.

Змінивши підходи до облаштування міської інфраструктури вдалось покращити доступність на десятках вулиць, облаштовано сотні понижень-пандусів на пішохідних переходах. При створені об'єктів благоустрою обирається гладкий безшовний тип покриття, який дозволяє комфортно пересуватись громадянам на візках.

Також було облаштовано 2 громадські вбиральні, які є доступними для людей з інвалідністю. Облаштували туалети біля стоматологічного корпусу медуніверситету на вулиці Грушевського та вулиці Валовій поблизу з управлінням земельних відносин.

У 2018-2020 роках місто масово закуповувало низькопідлогові автобуси та тролейбуси, що мають місце для візків та підлаштовані під потреби маломобільних осіб.

14 лютого 2019 року Руслан Марцінків відвідав оновлену Центральну міську клінічну лікарню, яка стала доступнішою для маломобільних містян. Там облаштовано кабінети підписані шрифтом Брайля, направляючі стрічки для людей з вадами зору та зручні пандуси. Це стало можливим в рамках Проєкту Розвитку ООН(ПРООН), який працює в Україні для впровадження реформи і покращення життя українців.

У 2016-2019 роках мер Руслан Марцінків проводив акцію "Чиновники на інвалідних візках" в рамках якої, чиновники та міський голова пересідали на інвалідні візки, з метою на особистому досвіді перевірити рівень мобільності при пересуванні містом та особисто відчути проблеми та недоліки міської інфраструктури.

У 2016 році мер Івано-Франківська Руслан Марцінків ходив по місту із зав'язаними очима, аби на власному досвіді відчути проблеми незрячих людей.