Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко пообіцяв, що фракція доб'ється скасування рішення ЦВК щодо неможливості проведення місцевих виборів в Луганській та Донецькій областях

17 серпня 2020 року народний депутат України Юрій Бойко пообіцяв, що фракція доб'ється скасування рішення ЦВК щодо неможливості проведення місцевих виборів в Луганській та Донецькій областях "Ми будемо боротися за вас. Я приїхав до вас з Сєвєродонецька, зараз поїду далі по областям. І хочу вас запевнити, що ми не залишимо вас в біді. Ми не залишимо вас наодинці з цим рішенням. Ми доб'ємося його скасування, і ми повернемо вам право обирати місцеву владу. Я вас в цьому запевняю ", - запевнив Бойко (відео 1:52).
Виконано
Сказано 17 серпня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/5McQcs5ODxE?t=112
  • https://rubryka.com/ru/2020/08/08/tsvk-vyrishyla-skasuvaty-vybory-na-donbasi/
  • https://zagittya.com.ua/news/novosti/trebuem_pravo_na_vybory__lobnovljaetsjal.html
  • https://petition.president.gov.ua/petition/103648
  • https://zagittya.com.ua/ua/news/novosti/trebuem_pravo_na_vybory__lobnovljaetsjal.html
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/v0161359-20#Text
  • https://zagittya.com.ua/ua/news/novosti/natalja_korolevskaja_nuzhno_vypolnit_reshenie_suda_i_srochno_provesti_vybory_v_18_otg_donbassa.html

Результат

Станом на 20 серпня 2020 року рішення ЦВК про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року, не було скасовано. Вибори на зазначених територіях не відбудуться 25 жовтня, попри старання політсили.

Відзначимо, що фракції надали цій справі широкого розголосу, послали позови в суд, а також листи до міжнародної спільноти і представників української влади.

11  травня 2021 року шостий апеляційний адміністративний суд скасував постанову ЦВК про неможливість провести місцеві вибори 2020 року у 18 громадах Донбасу.

"Апеляційний суд, за позовом нашого однопартійця, визнав незаконним рішення ЦВК про неможливість провести місцеві вибори в 18 ОТГ, яким понад 500 тисяч жителів Луганської та Донецької областей були позбавлені права обрати собі представників до місцевої влади. Ми попереджали владу, що доб'ємося скасування цього абсолютно незаконного і неконституційного рішення, а сьогодні правда і справедливість перемогли", - повідомила Наталія Королевська.

Оскільки за сприяння політсили постанову було скасовано, та відновлено можливість провести вибори на підконтрольних Україні територіях Донецька та Луганська, обіцянка отримує статус "виконано".