Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв відкрити хаби або КПВВ на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей

23 липня 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв відкрити хаби або КПВВ на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей: «Хаби чи КПВВ – ми все відкриємо, проте, на жаль, ми чекаємо й на ту сторону. Тому реально лише один нормально працюючий пункт. Тому ми над цим працюємо».
Виконано
Сказано 23 липня 2020 р.

Джерело

  • https://www.president.gov.ua/news/mist-cherez-richku-siverskij-donec-maye-suto-gumanitarnu-mis-62413
  • https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-oglyanuv-kpvv-shastya-yakij-rozpochne-ro-65017
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/84427.html
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/83035.html
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/88245.html
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/87188.html
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/87190.html
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/87191.html
  • https://suspilne.media/180805-harkivski-oleni-svatogo-mikolaa-pocali-zbirati-podarunki-dla-ditej-z-donbasu/
  • https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=180772474139930
  • https://suspilne.media/180841-girnikam-doneccini-ta-lugansini-zaborguvali-majze-13-milarda-griven/
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/90339.html

Результат

10 листопада 2020 року Україна, як і планувалось, відкрила нові КПВВ «Золоте» і «Щастя» в Луганській області. Держприкордонслужба розпочала оформлення на вихід до тимчасово окупованих територій України. Але представники незаконних збройних формувань відмовляються пропускати та повертають назад – тривають переговори ТКГ. Україна відкрила КПВВ, чим виконала свою частину домовленостей (!).

Окрім того, у 2020 році було відкрито 2 сервісні зони поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Щастя» у Луганській області, «Новотроїцьке» Донецької області.

Рік по тому. У жовтні 2021 року в Державній прикордонній службі України повідомили: «Всі контрольні пункти в'їзду – виїзду на лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях працюють щоденно з 8 до 16 години. Однак, рух громадян та транспортних засобів в більшості КПВВ заблокований з боку тимчасово окупованої території. Щоденно з певними обмеженнями працює лише КПВВ «Станиця Луганська». Там громадяни можуть потрапити на тимчасово окуповану частину Луганської області тільки в пішому порядку. До окупованої території Донецької області можна потрапити, як в пішому порядку, так і на транспорті, через КПВВ «Новотроїцьке». Проте окупаційні адміністрації Російської Федерації дозволяють робити це двічі на тиждень. Як правило, в понеділок та п'ятницю. Наголошуємо, що незважаючи на блокування окупантами руху через КПВВ, всі прикордонні наряди знаходяться на місцях в готовності в будь-який момент здійснювати пропуск осіб та транспортних засобів в обидва боки від лінії розмежування».

У 2021 році було створено нову сервісну зону на КПВВ «Станиця Луганська».

Враховуючи те, що станом на листопад 2021 року (по суті станом на середину каденції президента Зеленського), незважаючи на блокування руху через КПВВ зі сторони «ЛДНР», Держприкордонслужба готова в будь-який момент здійснювати пропуск осіб та транспортних засобів в обидва боки від лінії розмежування на всіх КПВВ, забезпечено відкриття та оновлення сервісних центрів/КПВВ, чим забезпечено виконання Україною домовленостей щодо роботи КПВВ, обіцянці присвоєно статус «виконано».

В залежності від обставин на КПВВ рецензія обіцянки може бути розширена.