Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла сприяти впровадженню нової версії Будапештського меморандуму

7 серпня 2020 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла сприяти впровадженню нової версії Будапештського меморандуму. "Леонід Макарович Кравчук в одному з інтерв’ю сказав, дійсно, про те, що ми можемо взяти за формат Будапештський меморандум і домовитись на міжнародній арені про новий Будапештський меморандум як гарант, так, невтручання в українські справи, в наш суверенітет і так далі. Якщо це вдасться– честь і хвала. Я буду робити все і сприятиму, все роблячи для того, аби це вдалось, але чи це наразі є можливим – треба обговорювати", – заявила депутат (відео 56:45 по 57:12).
Архів
Сказано 7 серпня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/hDirG0Ug-H8?t=3405
  • https://interfax.com.ua/news/election/698688.html
  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/776904.html
  • https://t.me/pavlovskynews/12213

Результат

25 жовтня 2020 року відбулося ініційоване Володимиром Зеленським всеукраїнське опитування, одним із питань якого було питання про підтримку Будапештського меморандуму. ЗМІ повідомляють про підтримку цього питання понад 74% опитуваних. Офіційних результатів опитування не опубліковано, проте Олександр Корнієнко стверджує про правдивість інформації ЗМІ, яка лише на декілька відсотків може відрізнятися.

Питання політичного оновлення Будапештського меморандуму після проведення Президентського опитування не актуалізувалося. Публічних заяв народного депутата з приводу впровадження нового меморандуму не було.

1 листопада 2021 року "Слуга народу" підтримала кандидатуру депутатки Ірини Верещук на пост міністра реінтеграції. Вона погодилась та повідомила, що Володимир Зеленський особисто запропонував їй обійняти посаду віце-прем'єр-міністра.

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки Ірина Верещук перейшла працювати до КМУ, та склала повноваження народного депутата України.