Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков пообіцяв ініціювати допомогу міжнародних гуманітарних організацій і партнерів для подолання наслідків пожеж в Луганській області

8 липня 2020 року віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пообіцяв ініціювати допомогу міжнародних гуманітарних організацій і партнерів для подолання наслідків пожеж в Луганській області.
Не виконано
Сказано 8 липня 2020 р.

Джерело

  • https://mtot.gov.ua/ua/na-luganschini-trivae-borotba-z-masshtabnimi-pojejami
  • Лист Мінреінтеграції від 20 серпня 2020 року
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3067915-urad-planue-vidiliti-55-miljoniv-dla-likvidacii-naslidkiv-pozezi-na-lugansini.html

Результат

З метою перевірки виконання цієї обіцянки редакцією було направлено запит у Мінреінтеграції з наступним запитанням: «Чи ініціювало міністерство перед міжнародними гуманітарними організаціями і партнерами питання щодо надання допомоги для подолання наслідків пожеж в Луганській області? Якщо так, яких результатів досягнуто станом на поточну дату?».

У відповідь на нього в кінці серпня 2020 року було отримано лист з інформацією про оперативне виділення коштів (близько 55 мільйонів гривень) на ліквідацію з резервного фонду держбюджету, за сприяння профільного міністра. Про обіцяну ініціативу «ні слова».

Також варто зазначити, кошти виділено для покриття орієнтовних потреб у заявлених коштах від Луганської ОДА.

Враховуючи відсутність обіцяного звернення до міжнародних гуманітарних організацій і партнерів з метою отримання допомоги для подолання наслідків пожеж, обіцянці присвоєно статус «не виконано».