Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков пообіцяв запровадити перевірки будь-яких підрозділів поліції, окремих працівників під час несення служби в будь-який час доби

5 червня 2020 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв запровадити перевірки будь-яких підрозділів, окремих працівників під час несення служби в будь-який час доби.
Не виконано
Сказано 5 червня 2020 р.

Джерело

  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7450.html
  • Лист Нацполіції

Результат

В середині липня 2021 року Арсен Аваков написав заяву на звільнення, яку підтримала Рада.

З листа Нацполіції від червня 2021 року стало відомо про те, що в березні 2021 року в структурі апарату Національної поліції утворено Департамент головної інспекції, а в структурі ГУНП – управління (відділ) головної інспекції. У квітні 2021 року було затверджено положення про ДГІ, відповідно до якого однією з функцій Департаменту є організація та проведення, за дорученням керівництва НПУ, інспектувань, контрольних та цільових перевірок службової діяльності органів (підрозділів) поліції.

Підсумовуючи, в листі Нацполіції не було надано роз'яснень щодо перевірки будь-яких окремих працівників під час несення служби в будь-який час доби. В зв'язку з цим, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.