Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр культури та інформаційної політики України

Ткаченко пообіцяв розробити механізм обчислення туристичної статистики

В інтерв'ю опублікованому 2 липня 2020 року міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що розробить механізм обчислення туристичної статистики.
Виконано
Сказано 2 липня 2020 р.

Джерело

  • https://ua-news.liga.net/politics/articles/ministr-tkachenko-vid-togo-scho-pratsyuvav-na-kanali-kolomoyskogo-ya-ne-stav-kolomoyskim
  • Лист Мінкультури

Результат

Відповідно до листа Мінкультури від жовтня 2021 року, упродовж 2020 – 2021 року Держстат здійснював підготовчі роботи для проведення обстеження у III–IV кварталах 2021 року, зокрема розробив та затвердив методологічні положення (!) з організації державного статистичного спостереження щодо туристів та одноденних відвідувачів на пунктах пропуску через державний кордон (для в'їзного туризму). У зв'язку із відсутністю відповідного фінансування на сьогодні зазначене обстеження на постійній основі не запроваджене. У жовтні – листопаді 2021 року обстеження туристів та одноденних відвідувачів на пунктах пропуску через державний кордон (для в'їзного туризму) буде проведене соціологічною компанією на замовлення ДАРТ. Зазначене обстеження проводитиметься з урахуванням (!) методологічних положень, затверджених Держстатом.

Механізм обчислення туристичної статистики розроблено – обіцянці присвоєно статус «виконано».