Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Євтушок у передвиборчій програмі обіцяє скасувати медичну реформу Уляни Супрун

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Батьківщина", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою скасувати медичну реформу Уляни Супрун.
Не виконано
Сказано 19 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=328.html
  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=328.html
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

Результат

Попри те, що представники «Батьківщини» неодноразово заявляли про необхідність скасування «медичної реформи Супрун», в Україні продовжується втілення положень законів, які стали основою медичної реформи. Зокрема це закони: 2168-VIII «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», 2002-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», 2206-VIII «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості».

«Батьківщина» не підтримувала законопроєкт №2428 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів у сфері охорони здоров'я, яким передбачається розблокування реорганізації закладів охорони здоров’я шляхом перетворення, як це передбачено Законом № 2002-VIII. Однак два нардепи підтримали це рішення – Михайло Волинець, Сергій Тарута, проваливши таким чином партійну обіцянку.

Менше половини нардепів від фракції підтримали ухвалення законопроєкту №4472 про внесення змін до розділу IV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" (щодо відтермінування введення в дію частини десятої статті 10) », яким відтермінували імплементацію окремих положень ЗУ «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення, згідно з якими термін введення в дію частини десятої статті 10 зазначеного Закону переноситься з 1 січня 2021 року на 1 січня 2022 року. 11 нардепів проголосували «за» (Абдуллін, Власенко , Євтушок, Кучеренко , Немиря , Цимбалюк, Бондарєв, Волинець, Івченко, Наливайченко, Ніколаєнко).. І тут «Батьківщина» не продемонструвала послідовність у питанні реалізації медичної реформи.

Нардепи від «Батьківщини» не реєстрували ініціатив щодо скасування вищезазначених чинних законів по медичній реформі. Поряд з цим, реєстрували проєкти законів(які поки не були ухваленні) щодо зміни організації та системи фінансування медичної сфери. Наприклад, №1178 про фінансове забезпечення охорони здоров'я та загальнообов'язкове медичне страхування в Україні, №3464 про фінансове забезпечення охорони здоров’я та загальнообов’язкове медичне страхування в Україні.

Враховуючи, що під час презентації пунктів передвиборчої програми партії «Батьківщина» у липні 2019 року лідер партії Юлія Тимошенко запевняла, що реформа буде скасовано, однак станом на сьогодні цього не сталося, обіцянка отримує статус «не виконано».