Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв підтримати легалізацію медичного канабісу

21 липня 2020 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв підтримати легалізацію медичного канабісу. "Що стосується медичного канабісу... Є медичний канабіс у вигляді капель, масел, які застосовуються для лікування онкохворих, болезаспокійливих та для лікування постравматичного синдрому, моя позиція, що ми маємо не казати про локальне виробництво, а можемо надати МОЗу право імпортувати вже готові препарати, подивитись, як держава буде регулювати це питання. Якщо в цьому немає ніяких ризиків то наступним питанням стане, давайте це виробництво організувати в Україні, щоб додана вартість залишалась в Україні. Ось в цьому питанні я буду підтримувати. Якщо це кажуть про саме рекреаційну, як це в Америці зроблено, то я буду категорично проти. Суспільство до цього не готове", - заявив він (відео 57:40-58:35).
У процесі
Сказано 21 липня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Z5xFDqPaMpA
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72094
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14653
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14655

Результат

2 червня 2021 року у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності" № 5596, який передбачає створення умов для розширення доступу українських пацієнтів до необхідного лікарських засобів, включаючи лікарські засоби, що виготовлені на основі медичних конопель. Арахамія виступив одним зі співавторів зазначеного законопроекту. Обіцянка залишається в процесу виконання, оскільки ініціатива депутата не є фактичною підтримкою. Статус обіцянки буде присвоєно по факту ухвалення чи голосування за дану ініціативу.

13 липня 2021 року депутати не змогли ухвалити законопроєкт №5596 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності, проте депутати направили законопроєкт на доопрацювання, тому він може бути повторно винесений до зали.

Давид Арахамія підтримував обидва рішення.