Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський заявив, що найближчим часом буде розроблено проєкт стратегії для комплексного вирішення проблеми паводків

24 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом буде розроблено проєкт стратегії для комплексного вирішення проблеми паводків.
Архів
Сказано 24 червня 2020 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3051419-zelenskij-postrazdalim-vid-poveni-derzava-ne-zalisit-vas-u-bidi.html
  • Лист КМУ
  • Лист Міндовкілля від 25 листопада 2020 року
  • Лист Міндовкілля від 24 лютого 2021 року
  • https://www.davr.gov.ua/proyekt-zakonu-ukraini-pro-vnesennya-zmin-do-zagalnoderzhavnoi-cilovoi-programi-rozvitku-vodnogo-gospodarstva-ta-ekologichnogo-ozdorovlennya-basejnu-richki-dnipro-na-period-do-2021-roku

Результат

З листа Міндовкілля від 24 лютого 2021 року стало відомо, що зазначена стратегія не розробляється, так як порушене питання на сьогоднішній день законодавчо врегульовано. Основним програмним документом, що передбачає реалізацію комплексу протипаводкових заходів є Загальнодержавна цільова програма розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року (затверджена Законом України 4836-VI).

Програма містить такі напрями як: захист сільськогосподарських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод, комплексний протипаводковий захист у басейнах річок Дністра, Пруту та Сірету та комплексний протипаводковий захист у басейні р. Тиси у Закарпатський області.

Міндовкілля разом з Держводагентством розробили законопроєкт по внесення змін до цієї програми в частині продовження її дії та обсягів видатків, який буде подано Кабміну.

Окрім того, було з'ясовано, що законопроєкт «Про внесення змін до Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року» в частині продовження її дії було розроблено Держводагентством ще у 2019 році, задовго до заяви президента. В зв'язку з цим, публікацію перенесено до розділу «архів».