Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла сприяти створенню патронного заводу в Україні

13 січня 2020 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла сприяти створенню патронного заводу в Україні. "Нам потрібні якісні патрони, але нам треба вирішити там, чи це 5.45, чи 7.62, тобто це вже такі деталі. Але ми за це беремося, я особисто за це берусь, і обіцяю глядачам і всім хто нас бачить", – сказала Верещук коментуючи ситуацію щодо патронного заводу в Україні (відео 14:51 по 15:02).
Архів
Сказано 13 січня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/DW0gezm3_RM?t=891
  • https://defence-ua.com/video/patronnij_zavod_v_ukrajini_skilki_koshtuje_ta_vsi_pravila_gri_tsogo_rinku_video-66.html
  • https://kg.ua/news/kremenchuckiy-patronniy-zavod-stm-viklikav-interesna-mizhnarodniy-vistavci-ozbroiennya-v-oae?fbclid=IwAR0E0b6dexLiZDdZtdWNRxc5rgSRFgk25VFGH5JiL4FGnUOIAX718pN4aMM

Результат

3 лютого 2021 року у ЗМІ констатують, що створення патронного заводу в Україні наразі не відбулося та має проблеми на міжнародному рівні.

16 лютого 2021 року з'явилася інформація про те, що Кременчуцький патронний завод "СТМ" найближчим часом почне виробництво гільз та куль, а згодом – повний цикл із виробництва патронів, в тому числі мисливського та спортивного призначення.

1 червня 2021-го голова «Укроборонпрому» Юрій Гусєв уклав угоду щодо виробництва боєприпасів до стрілецької зброї за участю компаній GL Munitions Inc. і Waterbury-Farrel. Вона передбачає невідкладний старт спільної роботи над техніко-економічним обґрунтуванням спорудження патронного заводу в Україні. Так, ДАХК «Артем» і канадські компанії мають передовсім розробити техніко-економічне обґрунтування й потім приступати до інших етапів будівництва.

Таким чином, робота в цьому напрямку триває.

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки Ірина Верещук склала повноваження народного депутата та переходить працювати до КМУ, а питання будівництва патронного заводу в Україні не зупинилось в реалізації