Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко пообіцяла, що фракція "ЄС" відправить запит до Дмитра Разумкова щодо заробітку грошей на армії

13 липня 2020 року народний депутат України Ірина Геращенко пообіцяла, що фракція "Європейська солідарність" відправить депутатський запит до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова про те, чи є в нього інформацію щодо того, хто заробляв гроші на українській армії. Геращенко: "Я хочу сказати, що, по-перше, наша фракція завтра надішле запит офіційний запит Разумкову з вимогою надати інформацію, чи є в нього така інформація, хто ж заробляв на українській армії і передати її потім в усі правоохоронні органи". (відео 1:48:04 - 1:48:22)
Не виконано
Сказано 13 липня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=n7DZSDxQx9c
  • Відповідь на запит
  • Депутатське звернення

Результат

Редакція "Слово і діло" відправила запит щодо з'ясування статусу обіцянки. У відповіді на запит зазначається, що за дорученням народного депутата України І.В. Геращенко повідомляємо, що депутатське звернення, за підписом І.В. Геращенко до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова про те, чи є в нього інформацію щодо того, хто заробляв гроші на українській армії було направлено Разумкову Д.О. 14.07.2020 року, зареєстроване в системі СЕДО Апарату Верховної Ради України за № 188д9/15-2020/106711 (142423). Також зазначається, що відповідь на зазначене депутатське звернення від Д.О. Разумкова надійшло листом датованим 21.07.2020 року за № 01/03-2020/114929 (151186).

Депутат обіцяла відправити депутатський запит, а надіслала звернення. Між депутатським запитом і депутатським зверненням є істотна різниця. Запит — це вимога народного депутата або групи депутатів отримати офіційну відповідь на свої питання. Кожен запит направляється на засіданні Верховної Ради і належним чином фіксується. Депутатське звернення — це письмова пропозиція народного депутата дати офіційне роз'яснення або викласти позицію з порушених депутатом питань. Звернення не розглядається на засіданні Верховної Ради, а відразу відправляється адресату.

Враховуючи вищезазначене обіцянка отримує статус "не виконано".