Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко пообіцяла, що фракція "ЄС" буде проводити мітинг на захист української мови

13 липня 2020 року народний депутат України Ірина Геращенко пообіцяла, що фракція "Європейська солідарність" буде проводити мітинг на захист української мови. Геращенко: "Сьогодні була найскандальніша погоджувальна рада цього сезону, коли "слуги" запропонували з "голосом" поставити в день, коли в парламенті буде проходити урочисте засідання, присвячене 30-й річниці прийняття декларації про суверенітет, і запропонували в цей день на позачерговому засіданні поставити так званий закон змін до освіти для того, щоб скасувати норму про 80% української мови з п'ятого класу в державних школах...Я хочу відразу сказати, що наша команда буде проводити велелюдний мітинг проти подібних речей". (відео 5:04 - 5:44)
Виконано
Сказано 13 липня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=n7DZSDxQx9c
  • https://t.me/synyutka/339
  • https://www.youtube.com/watch?v=g01a_S5Xw1E

Результат

Народний депутат України з фракції "Європейська солідарність" Олег Синютка у своєму telegram-каналі закликав людей прийти до парламенту 16 липня 2020 року о 9:00, щоб підтримати українську мову в навчальних закладах.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки мітинг в підтримку української мови дійсно відбувся. 16 липня 2020 року було проведено акцію "Не чіпай мову" за участі депутатів з фракції "Європейська солідарність".