Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петрашко у програмі уряду обіцяє удосконалити державне регулювання у сфері зайнятості населення

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко у програмі уряду обіцяє удосконалити державне регулювання у сфері зайнятості населення для гнучкого впливу на ринок праці, підвищення рівня працевлаштування безробітних, їх мобільності на ринку праці.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінекономіки
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/276-2021-%D1%80#n19
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71242
  • Звіт уряду від 14.04.2021

Результат

В середині травня 2021 року міністр Петрашко написав заяву на звільнення.

В загальному, з листа Мінекономіки від 27 квітня 2021 року стало відомо, що для виконання цього пункту програми діяльності уряду, в умовах подолання наслідків пандемії, було: запроваджено механізм надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину для найманих працівників та фізичних осіб – підприємців; запроваджено програму надання одноразової допомоги у розмірі до 8 тисяч гривень; підвищено розмір допомоги по безробіттю; виділено додаткові кошти для цього; запроваджено дистанційну профорієнтацію.

Програми підтримки, про що вказано в листі, це звичайно добре, але це лише кризові рішення, які направлені у першу чергу на соціальний та економічний захист. Про вдосконалення на законодавчому рівні у Мінекономіки не повідомили.

Що ж до удосконалення державного регулювання на рівні законодавства, то міністр Петрашко покидає уряд з нерозглянутим урядовим законопроєктом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання деяких нестандартних форм зайнятості» № 5161 від 25.02.2021. Який розроблено задля урегулювання питання нестандартних форм зайнятості для осіб, які виконують роботу на непостійній основі, забезпечення гнучкості у виборі організації трудових відносин, посилення мобільності працівника при реалізації права на працю. Окрім того, не було завершено напрацювання законопроєкту щодо удосконалення державної політики у сфері зайнятості населення, зокрема, для удосконалення механізму державного регулювання внутрішніх і зовнішніх міграційних переміщень робочої сили. Враховуючи це, обіцянці присвоєно статус «не виконано».