Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петрашко у програмі уряду обіцяє надавати фіскальну, регуляторну і фінансово-кредитну підтримку роботодавцям з метою збереження робочих місць

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко у програмі уряду обіцяє надання фіскальної, регуляторної і фінансово-кредитної підтримки роботодавцям з метою збереження робочих місць.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/news/rik-roboti-uryadu-klyuchovi-dosyagnennya-minekonomiki
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/85618.html
  • https://www.president.gov.ua/news/prezident-pidpisav-zakoni-shodo-pidtrimki-gromadyan-i-biznes-65457

Результат

В рамках першого року каденції, в умовах пандемії та пов'язаних з нею карантинних обмежень, уряд надавав фіскальну, регуляторну і фінансово-кредитну підтримку роботодавцям з метою збереження робочих місць. 5 березня 2021 року в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прозвітували, що вдалося зберегти стабільну ситуацію на ринку праці через надання допомоги по частковому безробіттю під час карантину та працевлаштуванню людей через центри зайнятості. Також підприємці змогли зберегти робочі місця для своїх працівників завдяки спрощеним і пришвидшеним процедурам отримання фінансової допомоги. В результаті було збережено 500 тисяч робочих місць та працевлаштовано близько 600 тисяч осіб.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці міністра економіки присвоєно статус «виконано». Також немає підстав вважати, що уряд у майбутньому не буде надавати підтримку з метою збереження робочих місць.