Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

Лерос пообіцяв подати законопроект щодо легалізації евтаназії

22 травня 2020 року народний депутат України Гео Лерос пообіцяв подати законопроект щодо легалізації евтаназії. Ведуча: "Ви обіцяли через півроку-рік внести законопроект про дозвіл евтаназії". Гео Лерос: "Так, він в процесі. Ми якраз з представниками комітету охорони здоров'я ось ці всі тонкощі до ..., на фінальній стадії вивчення інших держав, де це вже дозволено. Я думаю, спільно з моїм колегою Дмитром Гуріним, ми найближчим часом це зробимо". Ведуча: "Найближчим часом, це скільки?" Гео Лерос: "Я думаю, що це може бути навіть за пару місяців" (відео з 25:35 по 26:04). Нагадаємо, що 5 жовтня 2019 року Гео Лерос заявляв: "Друзі, я знаю, деякі з вас будуть засуджувати мене. Я хочу в найближчі пів року – рік внести законопроєкт про дозвіл евтаназії. Право невиліковно хворих перервати своє життя має бути їхнім правом і можливістю, якщо вони не в змозі витримувати свої страждання".
Не виконано
Сказано 22 травня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/R-JRg4vjKG4?t=1535
  • https://www.facebook.com/geo.ya.1/posts/2445964592107322
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=21186&SKL=10

Результат

Станом на 27 листопада 2020 року народний депутат не зареєстрував законопроєкт щодо легалізації евтаназії, також не було виявлено ніяких публічних заяв з приводу цієї обіцянки.

Враховуючи той факт, що у травні поточного року було обіцяно "за пару місяців" подати цей законопроєкт, обіцянка отримує статус "не виконано".