Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Криклій у програмі уряду обіцяє забезпечити застосування довгострокових договорів з експлуатаційного утримання автомобільних доріг

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій у програмі уряду обіцяє забезпечити підвищення якості послуг і робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування шляхом застосування довгострокових договорів за типовою формою, а також упровадження новітніх технологій під час будівництва доріг.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист МІУ
  • https://ukravtodor.gov.ua/4489/rehuliatorna_diialnist/povidomlennia_pro_opryliudnennia_proiektu_nakazu_ministerstva_infrastruktury_ukrainy_pro_zatverdzhennia_typovoi_formy_dohovoru__kontraktu__pro_utrymannia_avtomobilnykh_dorih_zahalnoho_korystuvannia.html

Результат

В середині травня 2021 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій написав заяву на звільнення.

З листа Мінінфраструктури від липня 2021 року стало відомо, що для застосування довгострокових договорів за типовою формою потрібно ухвалити наказ Міністерства інфраструктури України «Про затвердження Типової форми договору (контракту) про утримання автомобільних доріг загального користування». А для упровадження новітніх технологій під час будівництва доріг потрібно ухвалити зміни до ДБН, які теж вже розроблені.

Враховуючи те, що Криклій залишає посаду міністра так і не завершивши запровадження довгострокових договорів з експлуатаційного утримання автомобільних доріг, обіцянці присвоєно статус «не виконано».