Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров у програмі уряду обіцяє забезпечити розширення доступу та можливостей людей для безпечного та ефективного використання Інтернету

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у програмі уряду обіцяє забезпечити розширення доступу та можливостей людей для безпечного та ефективного використання Інтернету як для особистого розвитку, так і для ведення власної справи шляхом покращення цифрових навичок. Підвищення обізнаності громадян про доступні публічні послуги, зокрема електронні.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист прес-служби Міністерства цифрової трансформації України від 22 листопада 2021 року
  • https://thedigital.gov.ua/news/bilshe-80-tisyach-ukraintsiv-u-veresni-vpershe-otrimali-4g

Результат

Враховуючи те, що уряд забезпечує розширення доступу та можливостей людей для безпечного та ефективного використання Інтернету, обіцянка отримала статус «виконано».

Функціонує онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта», де українці можуть перевірити та підвищити рівень цифрової грамотності. Вдалося значно розширити мережу хабів цифрової освіти – це місця, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до платформи «Дія.Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності. Це – бібліотеки, школи, університети, компанії і приватний сектор, IT-організації, ЦНАПи, громадські організації. Деякі хаби передбачають можливість отримати консультації та допомогу в навчанні з боку працівників – про це необхідно уточнювати в конкретному хабі.

З розташуванням мережі хабів можна ознайомитись за наступним посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/hubs.

Відповідно до інформації Міністерства цифрової трансформації України від 22 листопада 2021 року, з липня 2020 року завдяки реалізації проєкту LTE900 покращений 4G або нового оператора отримали 8,4 мільйона українців у 10000 населених пунктів. А понад 2,9 мільйона українців отримали 4G вперше у 8800 населених пунктів. В Україні понад 25 тисяч міст та сіл вже мають 4G. Продовжується розвиток мереж мобільного інтернету разом з операторами та робота для доступності до інтернету.

Працює мережа з 6000 офлайн-хабів цифрової освіти (бібліотеки, ЦНАПи, приватні компанії), куди може вільно прийти кожен громадянин і отримати доступ до Інтернету та навчання на порталі «Дія.Цифрова освіта».