Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток і розширення мережі центрів надання адміністративних послуг

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток і розширення мережі центрів надання адміністративних послуг та збільшення кількості послуг, що надаються в таких центрах.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://thedigital.gov.ua/news/parlament-pidtrimav-initsiativu-mintsifri-shchodo-optimizatsii-roboti-tsnap
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67789
  • https://thedigital.gov.ua/news/dosyagnennya-mintsifri-u-sferi-administrativnikh-poslug

Результат

Враховуючи те, що Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт, який спрямований на забезпечення розвитку і розширення мережі центрів надання адміністративних послуг та збільшення кількості послуг, що будуть надаватись в таких центрах, обіцянка отримала статус "виконано".

3 листопада 2020 року ВРУ прийняла в цілому законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі". Законодавча ініціатива передбачає наступні зміни:

- обов'язкове створення центрів надання адміністративних послуг в громадах, а центри, що утворені районними держадміністраціями, будуть трансформовані;

- Кабмін отримав повноваження встановлювати критерії територіальної доступності ЦНАП, включаючи територіальні підрозділи та віддалені і пересувні робочі місця адміністраторів. Це дозволить наблизити послуги до людей, щоб вони отримували їх максимально зручно і комфортно.

- кількість послуг, які надаються через ЦНАП, будуть збільшуватись та уніфікуватись.

15 грудня 2020 року були опубліковані основні досягнення Міністерства цифрової трансформації України у сфері адміністративних послуг. Зокрема, за сприяння Мінцифри адміністративні послуги стали територіально доступнішими для більше 1 мільйона жителів. Мережа ЦНАП зросла до 1269 точок доступу, що на 248 більше ніж у 2019 році. Завдяки цьому понад 1 мільйон жителів отримали доступ до адміністративних послуг.

Редакція залишає за собою право на розширення рецензії.