Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити підтримку у відродженні територій, що зазнали радіоактивного забруднення

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє (програма уряду зобов'язує) забезпечити стимулювання відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, підтримку природоохоронної діяльності на цих територіях, створення умов для використання їх туристичного потенціалу, популяризацію та утвердження бренд-меседжу «Безпечний Чорнобиль», інноваційний розвиток та створення наукового хабу на цих територіях.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://dazv.gov.ua/novini-ta-media/vsi-novyny/u-zoni-vidchuzhennya-z-yavivsya-naukovij-khab-yakij-dopomozhe-poshiryuvati-nakopicheni-z-chasiv-chornobilskoji-katastrofi-znannya.html
  • https://www.tourism.gov.ua/blog/pershiy-u-sviti-nevichniy-logotip-v-ukrayini-predstavili-noviy-brend-chornobilyu
  • http://www.spfu.gov.ua/ua/news/8138.html
  • https://kanaldom.tv/uk/kak-razvivaetsya-turizm-v-zone-otchuzhdeniya-intervyu-s-direktorom-agentstva-chernobyl-tur/

Результат

Міндовкілля забезпечувало і забезпечує стимулювання відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, підтримку природоохоронної діяльності на цих територіях, створення умов для використання їх туристичного потенціалу, популяризацію та утвердження бренд-меседжу «Безпечний Чорнобиль», інноваційний розвиток.

А саме, станом на жовтень 2021 року Фонд держмайна пропонує до уваги інвесторів 35 об'єктів оренди для інвестицій у Чорнобильській зоні відчуження. Туристичні екскурсії тривають майже щодня. У лютому 2021 року презентували новий бренд Чорнобилю – «невічний логотип». У квітні 2021 року на базі ДСП «Екоцентр» та підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства України з управління зоною відчуження, з'явився науковий хаб для розвитку науково-дослідного потенціалу Чорнобильської зони.

Враховуючи такі досягнення, обіцянці присвоєно статус «виконано».