Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Степанов у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток екстреної медичної допомоги

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток екстреної медичної допомоги.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://moz.gov.ua/article/news/maksim-stepanov-predstaviv-plan-reformi-ekstrenoi-medicini-v-ukraini
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-zvitu-pro-hid-i-rezultati-vikonannya-programi-diyalnosti-kabinetu-ministriv-ukrayini-u-2020-roci-327-140421

Результат

В середині травня 2021 року прем'єр Шмигаль ініціював відставку міністра Степанова.

Для підвищення якості надання екстреної медичної допомоги: створено новий табель забезпечення підрозділів екстреної медицини, що складається з медичних виробів, лікарських засобів та іншого обладнання, яке спрямовано на виконання сучасних протоколів надання екстреної медичної допомоги; затверджено нові нормативи прибуття бригад екстреної медичної допомоги, якими скасовані дискримінаційні нормативи, що діяли до цього часу по відношенню до жителів сільської місцевості; відбувається поступовий перехід на цифрові записи.

У 2020 році МОЗ закуплено 416 автомобілів екстреної медичної допомоги, також 362 автомобілі закуплено безпосередньо центрами екстреної медицини за кошти програми медичних гарантій, яка фінансується Національною службою здоров’я України.

З квітня 2020 року екстрена медична допомога включена до програми медичних гарантій та вперше в історії України розпочалося фінансування системи, яке залежить від населення, яке обслуговується на відповідній території.

Обіцянці присвоєно статус «виконано».