Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр культури та інформаційної політики України

Ткаченко у програмі уряду обіцяє створити взаємоузгоджену державну систему інформаційної безпеки

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у програмі уряду обіцяє створити взаємоузгоджену державну систему інформаційної безпеки та посилити національну інформаційну безпеку.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-prioritetnih-dij-uryadu-na-2021-s240321
  • https://mkip.gov.ua/content/centr-strategichnih-komunikaciy-ta-informaciynoi-bezpeki-pri-ministerstvi-kulturi-ta-informaciynoi-politiki.html
  • https://spravdi.gov.ua/pro-nas/
  • https://mkip.gov.ua/news/6084.html
  • https://www.president.gov.ua/documents/decrees?date-from=11-11-2020&date-to=11-11-2021&page=1
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-shvaliv-strategiyu-informacijnoyi-bezpeki-do-2025-roku

Результат

В середині листопада 2021 року Ткаченко написав заяву на звільнення.

Станом на цей час вже створено Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, Центр протидії дезінформації при РНБО.

Але міністр залишає уряд з не уведеною в дію Стратегією інформаційної безпеки до 2025 року.

Метою стратегії є забезпечення інформаційної безпеки України, спрямованої на захист життєво важливих інтересів громадянина, суспільства та держави у протидії внутрішнім та зовнішнім загрозам, забезпечення захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, підтримка соціальної та політичної стабільності, забезпечення прав та свобод кожного громадянина.

Вказана мета реалізовуватиметься через стримування інформаційної агресії, спрямованої на повалення конституційного ладу та територіальної цілісності України, підрив її суверенітету та демократичного устрою, забезпечення інформаційної стійкості суспільства та держави, створення (!) ефективної системи взаємодії між органами державної влади, місцевого самоврядування та суспільством, а також розвиток співпраці у сфері інформаційної безпеки із ключовими іноземними партнерами на засадах партнерства та взаємної підтримки.

Враховуючи те, що міністр написав заяву на звільнення так і не забезпечивши виконання завдань стратегії, зокрема шляхом, створення (!) ефективної системи взаємодії між органами державної влади, місцевого самоврядування та суспільством, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».