Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр культури та інформаційної політики України

Ткаченко у програмі уряду обіцяє створити правові умови та механізми для збереження традиційного характеру середовища історичних населених місць

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у програмі уряду обіцяє створити правові умови та механізми для збереження традиційного характеру середовища історичних населених місць.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2
  • Лист Мінкультури

Результат

В середині листопада 2021 року Ткаченко написав заяву на звільнення. Станом на цей час законопроект Мінкультури «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження традиційного характеру середовища та протидії хаотичній забудові» не фіналізовано та не внесено урядом в Раду.

Мета законопроєкту – запровадження чітких нормативів захисту територій пам’ятки, зони охорони та історичного ареалу, правил і процедур ведення господарської діяльності та будівництва на таких захищених територіях; врегулювання питань надання адміністративних послуг у сфері охорони культурної спадщини тощо.

Обіцянці присвоєно статус «не виконано».