Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр культури та інформаційної політики України

Ткаченко у програмі уряду обіцяє закріпити гарантований обсяг державної підтримки культурної сфери

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у програмі уряду обіцяє закріпити гарантований обсяг державної підтримки культурної сфери для охорони та заохочення розмаїття форм культурного самовираження.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист МКІП

Результат

На початку листопада 2021 року Ткаченко написав заяву на звільнення. На цей час на виконання вищезазначеного завдання передбачено виконання наступних кроків:

1) Визначення переліку, змісту, обсягів та вартості культурних послуг, що обов'язково повинні надаватися населенню на базовому рівні адміністративно територіального устрою (крок 645). МКІП розробило проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Мінімальних державних соціальних стандартів забезпечення громадян культурними послугами". Також законопроєкт, який передбачатиме закріплення гарантованого обсягу видатків для фінансування базового набору культурних послуг в обсязі не менше 0,25 відсотка прогнозного проєкту бюджету України на відповідний бюджетний рік. Однак даний проєкт поки що не затверджено;

2) Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України законопроєкту щодо осучаснення класифікації бібліотек за формами власності, закріплення функцій бібліотек (крок 646). МКІП розробило законопроєкт «Про внесення змін до Закону України "Про бібліотеки і бібліотечну справу" його прийнято за основу в першому читанні та наразі готується до другого читання;

3) Поповнення фондів публічних бібліотек актуальною та сучасною літературою, що відповідає запитам читачів (крок 648). Наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 20 серпня 2021 року № 670 затверджено перелік книг, які будуть придбані для поповнення бібліотечних фондів у 2021 році. Українським інститутом книги укладено договори про закупівлю книжкової продукції з 86 видавцями.

Обіцянка отримала статус "не виконано", оскільки із трьох кроків було виконано лише №3. Гарантований обсяг державної підтримки поки що не закріплено.