Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр соціальної політики України

Лазебна у програмі уряду обіцяє забезпечити надання соцдопомоги пенсіонерам та іншим вразливим верствам населення

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр соціальної політики України Марина Лазебна у програмі уряду обіцяє забезпечити щорічну індексацію пенсій та надання допомоги пенсіонерам та іншим вразливим верствам населення. Варто зазначити, що відповідна обіцянка була і в проекті програми уряду від 3 квітня 2020 року (!). Обіцянка входить до розділу програми «Короткострокові пріоритети діяльності Уряду».
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/251-2020-%D0%BF#Text
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-prodovzhiv-stroki-derzhavnih-socialnih-viplat-na-period-karantinu
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/264-2020-%D0%BF#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/329-2020-%D0%BF#Text

Результат

Враховуючи те, що уряд в умовах карантинних обмежень забезпечив надання соцдопомоги пенсіонерам та іншим вразливим верствам населення, обіцянці з розділу «короткострокових пріоритетів» присвоєно статус «виконано».

Уряд забезпечив виплату одноразової соціальної виплати окремим категоріям населення (деяким пенсіонерам та одержувачам державної соціальної допомоги, особам з інвалідністю) у розмірі 1 тисячі гривень, встановив щомісячну надбавку до пенсії у розмірі 500 гривень для пенсіонерів категорії «80+», забезпечив запуск індексації пенсій на 11%, запровадив виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям (див. джерело № 2-5).

Станом на липень 2020 року норми чинні, щодо окремих соцдопомог уряд продовжив строки виплат та звернень за їх призначенням на період встановлення карантину, та 30 днів після його скасування.

Варто зазначити, що відповідна обіцянка була і в проекті програми уряду від 3 квітня 2020 року (!).