Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буславець у програмі уряду обіцяє забезпечити перехід на міжнародну систему оцінки запасів вуглеводнів

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. В.о. міністра енергетики України Ольга Буславець у програмі уряду обіцяє забезпечити перехід на міжнародну систему оцінки запасів вуглеводнів SPE-PRMS з удосконаленням механізму укладання угод про розподіл продукції.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1039-14#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1039-14#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1039-14#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/865-94-%D0%BF#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0475-98#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/132/94-%D0%B2%D1%80#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/132/94-%D0%B2%D1%80#Text

Результат

Щодо удосконалення механізму укладання угод про розподіл продукції у період перебування Буславець в статусі в.о. міністра:

– у Закон України «Про угоди про розподіл продукції» змін не вносили, зокрема у розділ II «Укладення угод про розподіл продукції»;

– у наказ Міненергетики «Про затвердження Порядку реєстрації проектів угоди про розподіл продукції та державної реєстрації угоди про розподіл продукції» змін не вносили.

Щодо забезпечення переходу на міжнародну систему оцінки запасів вуглеводнів SPE-PRMS у період перебування Буславець в статусі в.о. міністра:

– у Закон України «Кодекс України про надра» змін не вносили, зокрема у статтю 45 «Державна експертиза та оцінка запасів корисних копалин»;

– у постанову КМУ «Про затвердження Положення про порядок проведення державної експертизи та оцінки запасів корисних копалин» змін не вносили;

– у Інструкцію із застосування Класифікації запасів і ресурсів корисних копалин державного фонду надр до геолого-економічного вивчення ресурсів перспективних ділянок та запасів родовищ нафти і газу змін не вносили.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «не виконано». Окрім того, редакція порталу очікує пояснень Міненергетики у відповідь на запит.