Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буславець у програмі уряду обіцяє забезпечити інтеграцію енергетичних ринків до європейських ринків

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. В.о. міністра енергетики України Ольга Буславець у програмі уряду обіцяє забезпечити інтеграцію енергетичних ринків до європейських ринків, зокрема технічну синхронізацію з ENTSO-E.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-prioritetni-a1133r
  • https://www.facebook.com/minenergoUkraine/posts/3543537669035817
  • https://www.kmu.gov.ua/news/denis-shmigal-prozori-pravila-rinku-j-usunennya-regulyatornih-baryeriv-ye-vazhlivimi-dlya-zaluchennya-investicij-v-ukrayinu
  • https://www.unn.com.ua/uk/news/1902562-stefanishina-ozvuchila-prioritetni-pitannya-na-nayvischomu-poryadku-dennomu-dialogu-z-yes

Результат

Станом на середину листопада 2020 року, як свідчить інформація Урядового порталу та Офісу євроінтеграції, початок інтеграції ринків газу та електроенергії України до енергетичних ринків ЄС перебуває на порядку денному у рамках засідань Комітету асоціації Україна – ЄС.

Щодо технічної синхронізації з ENTSO-E, від якої очікується покращення показників якості та надійності постачання електричної енергії у процесі об’єднання з європейською системою, разом з підвищенням конкуренції на ринку електричної енергії, то станом на листопад 2020 року відбувається підготовка до цього процесу відповідно до затвердженого плану.

Враховуючи те, що у листопаді Ольга Буславець була звільнена, та втратила змогу завершити задекларовані процеси на посаді в.о. міністра, обіцянці присвоєно статус «не виконано».