Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буславець у програмі уряду обіцяє привести регулювання сфери закупівель у газовидобувній галузі у відповідність з міжнародними практиками

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. В.о. міністра енергетики України Ольга Буславець у програмі уряду обіцяє привести регулювання сфери закупівель у газовидобувній галузі у відповідність з кращими міжнародними практиками, забезпечивши оперативне отримання дозволу для доступу до земельних ділянок.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Міненергетики від 17 грудня 2020 року
  • Запит редакції
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/615-2011-%D0%BF#Text

Результат

У відповідь на запит редакції, щодо визначення прогресу у виконанні обіцяного, у листі Міненергетики від 17 грудня 2020 року надали посилання на «Порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами». Як свідчить історія змін до нього, у період перебування Ольги Буславець на посаді в.о. міністра було внесено лише такі зміни: «Мінекоенерго замінено словом Міндовкілля». Обіцянці присвоєно статус «не виконано». А обіцяне «запровадження кращих міжнародних практик» доведеться забезпечувати новому в.о. або міністру.