Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абрамовський у програмі уряду обіцяє забезпечити будівництво сховища для зберігання високоактивних радіоактивних відходів

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський у програмі уряду обіцяє (програма уряду зобов'язує) забезпечити будівництво сховища для зберігання високоактивних радіоактивних відходів, що утворюються після переробки відпрацьованого ядерного палива українських атомних електростанцій.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.facebook.com/dshmyhal/posts/402467304653812
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/847-2021-%D0%BF#Text
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3301566-na-caes-zapustili-shovise-vidpracovanogo-adernogo-paliva.html

Результат

21 серпня 2021 року в Чорнобильській зоні презентували роботу Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Остаточне введення в експлуатацію очікується після отримання необхідних для цього дозволів. «У зоні відчуження цього тижня відбулося відкриття Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива. «Енергоатом» уже завершив усі роботи на об’єкті, і невдовзі він буде введений в експлуатацію. Введення об’єкта в експлуатацію забезпечить Україні незалежність від Росії в атомній енергетиці та заощадить 200 млн доларів щороку», – прокоментував прем'єр Шмигаль.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано». Редакція продовжує слідкувати за введенням об'єкта в експлуатацію.