Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр юстиції України

Малюська у програмі уряду обіцяє підвищити доступність системи надання безоплатної правової допомоги

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр юстиції України Денис Малюська у програмі уряду обіцяє підвищити доступність системи надання безоплатної правової допомоги кожному, хто не має можливості самостійно захищати свої права та інтереси, у тому числі за рахунок цифровізації відповідних сервісів.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://minjust.gov.ua/news/ministry/pidsumki-2020-chogo-vdalosya-dosyagti-minyustu-protyagom-roku
  • https://minjust.gov.ua/files/general/2020/12/30/20201230095909-13.pdf

Результат

Враховуючи те, що Міністерство юстиції України підвищило доступність системи надання безоплатної правової допомоги кожному громадянину, який не має можливості самостійно захищати свої права та інтереси, шляхом цифровізації відповідних сервісів, обіцянка отримала статус "виконано".

30 грудня 2020 року Міністерство юстиції України опублікувало звіт про результати діяльності у 2020 році. Зокрема, було зазначено, що протягом 2020 року було розроблено мобільний застосунок "Безоплатна правова допомога". За допомогою відповідного застосунку близько 5 тисяч громадян звернулись за безоплатною правовою допомогою. Також відбувся старт пілотного проєкту "Волонтер БПД" у Донецькій та Луганській областях.

Варто відзначити, що у 2020 році було створено передумови для спрощення доступу до безоплатної правової допомоги потенційних клієнтів. Розроблено та затверджено порядки подання інформації з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги для підтвердження належності особи до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.