Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр юстиції України

Малюська у програмі уряду обіцяє розробити новий План дій, а також системи моніторингу і оцінки реалізації Національної стратегії у сфері прав людини

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр юстиції України Денис Малюська у програмі уряду обіцяє розробити новий План дій, а також системи моніторингу і оцінки реалізації Національної стратегії у сфері прав людини задля забезпечення її ефективного впровадження.
У процесі
Сказано 12 червня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мін'юсту від 14 вересня 2020 року
  • Лист Мін'юсту

Результат

У листі Мін'юсту від 14 вересня 2020 року повідомили редакцію про те, що з метою розробки Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини розроблено проєкт Указу Президента України «Про затвердження Національної стратегії у сфері прав людини». 3 вересня 2020 року проєкт указу було надіслано на розгляд Кабміну. Прийняття проєкту забезпечить підстави (!) для розробки плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2023 року.

Наказом Мін'юсту №2215/7 від 21.08.2020 було створено робочу групу з розробки методології моніторингу та оцінки прогресу реалізації Національної стратегії у сфері прав людини. 10 вересня на зустрічі робочої групи було представлено проєкт (!) Методології моніторингу та оцінки прогресу реалізації Національної стратегії у сфері прав людини. Наразі опрацьовуються зауваження та пропозиції до проєкту, надані членами робочої групи під час зустрічі.