Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр фінансів України

Марченко у програмі уряду обіцяє імплементувати законодавчі зміни щодо електронного адміністрування акцизного податку з пального та спирту

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр фінансів України Сергій Марченко у програмі уряду обіцяє імплементувати законодавчі зміни щодо електронного адміністрування акцизного податку з пального та спирту.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-prioritetni-a1133r
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-vdoskonaliv-kontrol-obliku-paliva
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/391-20#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/626-2020-%D0%BF#n10

Результат

Як відомо, у грудні 2019 року Рада ухвалила, а президент Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку». Після відставки уряду Гончарука, імплементувати законодавчі зміни вже було завданням уряду Шмигаля, про що і було зазначено в програмі діяльності нового уряду та річному плані з її виконання.

В плані діяльності уряду на 2020 рік вказано, що кінцевий термін імплементації законодавчих змін щодо електронного адміністрування акцизного податку з пального та спирту шляхом ухвалення НПА Кабміну – вересень 2020 року.

Зобов'язання було виконано до вересня 2020 року. Постановою КМУ від 22 липня № 626 було внесено зміни до порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового у відповідність до норм закону – більш детальніше з якими, на основі роз'яснень уряду, можна ознайомитись у джерелі №3.

Враховуючи те, що закон – чинний, а зміни імплементовано, обіцянці присвоєно статус «виконано».