Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков у програмі уряду обіцяє реалізувати превентивні програми протидії злочинності

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у програмі уряду обіцяє забезпечувати громадську безпеку і правопорядок шляхом реалізації превентивних програм протидії злочинності.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/avakov-podav-u-vidstavku-shcho-vidbuvalosya-z-nacpoliciyeyu-za-chas-yogo-roboti-novini-ukrajini-50169021.html
  • https://www.facebook.com/mvs.gov.ua

Результат

В середині липня 2021 року Арсен Аваков написав заяву на звільнення, яку підтримала Рада.

У період перебування Авакова на посаді міністра, забезпечення громадської безпеки і правопорядку, шляхом реалізації превентивних програм протидії злочинності, відбувалося, зокрема, і завдяки «підрозділу превентивної комунікації», який розпочав роботу з березня 2019 року. Тепер, у 2021 році, поліція діалогу налічує 1100 співробітників по всій Україні, та проєкту «Поліна» (мобільні групи для протидії домашньому насильству). Станом на 2021 рік 55 мобільних груп функціонують вже у 36 містах України. До їх складу входять працівники превенції – це дільничні офіцери поліції, працівники ювенальної превенції, слідство карного розшуку та екіпаж патрульної поліції. Враховуючи такі відомості, обіцянці присвоєно статус «виконано».