Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бессараб у програмі уряду обіцяє створити можливості для осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, для реінтеграції в мирне життя

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр у справах ветеранів України Сергій Бессараб у програмі уряду обіцяє створити можливості для ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей загиблих, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та постраждалих учасників Революції Гідності, щодо здобуття освіти, професійного розвитку, активної самозайнятості, відкриття та ведення власного бізнесу.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://mva.gov.ua/ua/veteranam/socialna-ta-profesijna-adaptaciya/pilgi-na-navchannya
  • https://mva.gov.ua/ua/veteranam/socialna-ta-profesijna-adaptaciya/vlasna-sprava
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-pererozpodil-deyakih-vidatkiv-derzhavnogo-byudzhetu-peredbachenih-golovnim-rozporyadnikam-byudzhetnih-koshtiv-na-2020-rik-i141220-1563
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/85620.html
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/294-20#Text

Результат

У період перебування Сергія Бессараба на посаді міністра створювались та підтримувались можливості для осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, для реінтеграції в мирне життя. Зокрема, в рамках бюджетної програми «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях з метою повернення їх до мирного життя», обсягом 246,7 млн грн.

Для відкриття та ведення власного бізнесу уряд запроваджував нові (програму портфельних гарантій) та розширював існуючі програми («Доступні кредити 5-7-9%») кредитної підтримки.

Враховуючи цю інформацію обіцянці все ж таки вирішено присвоїти статус «виконано» після відставки міністра 16 грудня 2020 року.