Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє сприяти розв’язанню проблем, пов’язаних з правовим статусом земельних відносин на тимчасово окупованих територіях

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у програмі уряду обіцяє сприяти розв’язанню проблем, пов’язаних з правовим статусом земельних відносин на тимчасово окупованих територіях, зокрема обігом земель сільськогосподарського призначення, захистом права власників земельних паїв та окремих земельних ділянок.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінреінтеграції
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72625

Результат

На початку листопада 2021 року Резніков написав заяву на звільнення.

Відповідно до листа Мінреінтеграції від жовтня 2021 року, з метою сприяння розв’язанню проблем, пов’язаних з правовим статусом земельних відносин на тимчасово окупованих територіях, було розроблено та зареєстровано в Раді урядовий законопроєкт «Про засади державної політики перехідного періоду» (№ 5844 від 09.08.2021).

Законопроєктом передбачено, що за фізичними та юридичними особами, державою, територіальними громадами, розташованими на тимчасово окупованих територіях, органами державної влади, органами місцевого самоврядування та іншими суб’єктами публічного права України зберігається право власності, інші речові права на майно, у тому числі на нерухоме майно, включаючи земельні ділянки (!), що знаходиться на тимчасово окупованих територіях.

Законопроєктом передбачено запровадження інституту конвалідації правочинів, що були вчинені на тимчасово окупованих територіях, що додатково посилить права власників земельних паїв та окремих земельних ділянок.

Як зазначають в листі, розроблений Мінреінтеграції законопроєкт, в разі його прийняття, врегульовуватиме широке коло правовідносин, зокрема, земельні відносини на тимчасово окупованих територіях, питання обігу земель сільськогосподарського призначення, захисту прав власників земельних паїв та окремих земельних ділянок.

Резніков написав заяву на звільнення так і не імплементувавши ініційовані норми, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».