Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє виробити пропозиції щодо політики держави до розв’язання проблеми наявності де-факто подвійного громадянства на окупованих територіях

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у програмі уряду обіцяє виробити пропозиції щодо політики держави до розв’язання проблеми наявності де-факто подвійного громадянства на окупованих територіях.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінреінтеграції
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-prioritetnih-dij-uryadu-na-2021-s240321
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-zahodiv-z-1171r

Результат

На початку листопада 2021 року Резніков написав заяву на звільнення.

Станом на цей час Мінреінтеграції не завершило розроблення та впровадження механізму для усунення проблеми наявності де-факто подвійного громадянства на тимчасово окупованих територіях. Відповідно до плану діяльності уряду на 2021 рік, такий механізм, по суті, мав запрацювати з січня 2022 року. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Крім того, впровадження єдиної спрощеної прискореної процедури підтвердження особи під час видачі документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, з урахуванням особливостей ситуації на тимчасово окупованій території (відсутність архівів, знищення документів тощо) – передбачено у І кварталі 2022 року.