Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє сформувати пропозиції щодо застосування персональних економічних санкцій

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у програмі уряду обіцяє сформувати пропозиції щодо застосування персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-prioritetni-a1133r
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-propozicij-shchodo-zastosuvannya-personalnih-specialnih-ekonomichnih-ta-inshih-obmezhuvalnih-zahodiv-sankcij-i230920-1165
  • https://ua.interfax.com.ua/news/political/693180.html

Результат

Уряд ухвалив і вніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».

Планом пріоритетних дій уряду на 2020 рік було визначено, що Мінреінтеграції має забезпечити формування таких пропозицій, а уряд ухвалити розпорядження. Кінцевий строк виконання – грудень 2020 року.

Відповідно вже у вересні 2020 року уряд ухвалив розпорядження № 1165-р «Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» у зв'язку зі збройною агресією, систематичним здійсненням уповноваженими органами РФ видачі громадянам України паспортних документів, строком на три роки. Відповідний перелік осіб, до яких застосовуються санкції, віднесено до службового користування.

Редакція аналітичного порталу залишає за собою право на розширення рецензії у випадку нових пропозицій уряду щодо застосування санкцій.