Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє забезпечити формування комунікаційних каналів взаємодії з громадянами України, які проживають на тимчасово окупованих територіях

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у програмі уряду обіцяє забезпечити формування комунікаційних каналів взаємодії з громадянами України, зокрема тими, які проживають на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та окремих районів Луганської та Донецької областей.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-prioritetni-a1133r
  • Лист Мінреінтеграції
  • Лист Мінреінтеграції
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-televezha-donbas-movlennia/31422883.html

Результат

З листа Мінреінтеграції від жовтня 2021 року стало відомо, що Мінреінтеграції забезпечує формування комунікаційних каналів взаємодії з громадянами України, які проживають на тимчасово окупованих територіях. І вже є досягнення в цьому напрямку. Міністерство визначило, що одним з найбільш ефективних інформаційних каналів є місцеве телебачення та радіомовлення.

З метою охоплення цільової аудиторії тимчасово окупованих територій та прилеглих до них регіонів, Мінреінтеграції здійснює заходи із закупівлі створення та поширення інформаційного продукту на місцевому та регіональному радіо та телебаченні. Крім того, закупівлі здійснюються також у мовників, що раніше діяли на території Автономної Республіки Крим, однак у зв’язку з репресіями окупаційної влади, були змушені переміститись на підконтрольну територію України.

Альтернативним інструментом комунікації з населенням тимчасово окупованих територій та прилеглих до них регіонів є телеканал «ДОМ», мовлення якого забезпечує державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України». Як відомо, телеканал було запущено в березні 2020 року, однак повноцінне мовлення та розширення аудиторії, виготовлення унікального контенту було розпочато саме з березня 2021 р. Було запущено веб-сайт телеканалу, активно розвиваються представництва каналу у соціальних мережах, збільшується кількість корпунктів. В 2021 році телеканал «ДОМ» розширив мовлення до 27 частот, зокрема Донецька область – 22 мережі та Луганська область – 5 мереж, а також поширює сигнал через супутник ASTRA4A. Розпочалось інтернет Youtube-мовлення та IPTV/OTT мовлення.

З серпня 2021 року почалося мовлення з нової телевежі поблизу Попасної. Радіосигнал повністю покриває тимчасово окуповану частину області і сягає кордону з РФ.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано». У разі формування інших каналів взаємодії, рецензія обіцянки може бути розширена.