Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє здійснити комплекс заходів, спрямованих на зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на життя та діяльність населення

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у програмі уряду обіцяє здійснити комплекс заходів, спрямованих на зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на життя та діяльність населення (протимінна діяльність).
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-prioritetni-a1133r
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/84572.html
  • Звіт уряду від 14.04.2021
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/621-2021-%D0%BF#n8
  • Звіт уряду від 14.04.2021

Результат

17 вересня 2020 року Рада ухвалила, а 8 грудня президент Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» – набрання чинності 10.12.2020. Попередньо, Міноборони, Мінфінансів, МОН, ДСНС надавали до нього пропозиції.

Законом вдосконалюється система протимінної діяльності із спрощеною вертикаллю управління та координації та без необхідності витрачання додаткових коштів з державного бюджету шляхом: створення Центру протимінної діяльності; створення Центру гуманітарного розмінування; утворення нового центрального органу виконавчої влади (Центру протимінних операцій).

Мінреінтеграції в рамках визначених завдань у сфері протимінної діяльності виконує низку відповідних заходів, зокрема: на постійній основі здійснюються заходи, спрямовані на зменшення впливу вибухонебезпечних предметів на життя та діяльність населення, зокрема ведеться інформаційно-роз’яснювальна робота серед різних верств населення щодо правил поведінки в умовах наявності загроз від мін та вибухонебезпечних предметів; затверджено Методичні рекомендації з навчання ризикам, пов’язаним з вибухонебезпечними предметами, що спрямовані для використання під час реалізації проєктів та програм у громадах, з метою сприяння зменшенню впливу та ризиків вибухонебезпечних предметі на життя та діяльність населення (наказ Мінреінтеграції від 26 березня 2021 р. № 72); було оновлено правила позначення небезпек, пов’язаних з мінами та вибухонебезпечними предметами – наслідками війни (постанова КМУ від 16 червня 2021 р. № 621); відповідно до звітної інформації за 2020 рік, проведено зовнішній контроль якості розмінування очищених ділянок на територіях Донецької та Луганської областей та за результатами проведеної роботи місцевим органам влади передано 61 очищену ділянку території, загальною площею 473,6 га.

Реалізація комплексу заходів, спрямованих на зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на життя та діяльність населення відбуватиметься і в майбутньому, але обіцянці вже можна присвоїти статус «виконано».