Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє підвищити спроможність територіальних громад щодо управління процесами попередження та врегулювання конфліктів

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у програмі уряду обіцяє підвищити спроможність територіальних громад щодо управління процесами попередження та врегулювання конфліктів, залучення спеціалістів з досвідом медіації, зокрема міжнародних, з метою поширення досвіду мирного врегулювання конфліктів, започаткування діалогу між громадянами.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінреінтеграції від 8 лютого 2021 року
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-strategiyi-ekonom-a1078r

Результат

На початку листопада 2021 року Резніков написав заяву на звільнення.

З листа Мінреінтеграції стало відомо, що заходи з підвищення спроможності територіальних громад щодо управління процесами попередження та врегулювання конфліктів, залучення спеціалістів з досвідом медіації, зокрема міжнародних, з метою поширення досвіду мирного врегулювання конфліктів, започаткування діалогу між громадянами було запроваджено на рівні пілотних проєктів в окремих громадах деяких областей.

У зв'язку з цим не можна стверджувати, що вдалося підвищити спроможність всіх територіальних громад щодо управління процесами попередження та врегулювання конфліктів. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Крім того, після місцевих виборів 2020 року та формування нових ОТГ, реалізація цього зобов'язання на всій території України залишається актуальним питанням.