Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє створити умови для добровільного повернення осіб до покинутого місця проживання

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у програмі уряду обіцяє створити умови для добровільного повернення осіб до покинутого місця проживання (реінтеграція), або інтеграції за новим місцем проживання в Україні.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-shvaliv-strategiyu-ekonomichnogo-rozvitku-donechchini-ta-luganshchini
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-strategiyi-ekonom-a1078r
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-strategiyi-ekonom-a1078r

Результат

На початку листопада 2021 року Резніков написав заяву на звільнення.

В загальному, створити умови для добровільного повернення осіб до покинутого місця проживання (реінтеграція), або інтеграції за новим місцем проживання в межах Донецької та Луганської областей, передбачається шляхом реалізації Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей.

У серпні 2021 року уряд затвердив Стратегію економічного розвитку Донеччини та Луганщини, направлену, зокрема, і на створення умов для реінтеграції. А вже через декілька місяців, 1 листопада, Резніков написав заяву на звільнення, не забезпечивши реалізацію стратегії та плану з її виконання.

В стратегії зазначено, що Донецька та Луганська області повинні стати територією для реалізації особливих економіко-правових умов з комплексного впровадження системи управління та організації економічних процесів, які у подальшому можуть бути масштабовані на всю територію України. Запровадження особливих умов передбачатиме формування територій пріоритетного розвитку, державне стимулювання розроблення і впровадження нових моделей економічного розвитку, що слугуватимуть об’єднуючим механізмом, основою якого є проста і зрозуміла логіка – розвиток громад з метою створення комфортних умов для громадян та підвищення їх добробуту. Це все, на жаль, поки не реалізовано.

Обіцянці присвоєно статус «не виконано».