Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє удосконалити законодавство щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у програмі уряду обіцяє удосконалити законодавство щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та опрацювання питання щодо впровадження нових моделей, зокрема створення умов для отримання внутрішньо переміщеними особами житла у фінансовий лізинг.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінреінтеграції
  • https://www.facebook.com/sergey.marchenko.54/posts/10227285591951348
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71533
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/856-2021-%D0%BF#Text
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/91059.html

Результат

У квітні 2021 року Рада ухвалила законопроєкт щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом, який у травні був підписаний президентом. Метою розроблення законопроєкту було створення законодавчого підґрунтя приєднання Державної іпотечної установи до ПрАТ «Укрфінжитло» та необхідних умов для належної реалізації ініційованої президентом Зеленським програми «Доступна іпотека», забезпечення функціонування ринку іпотечного кредитування і впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом.

8 вересня 2021 року уряд ухвалив рішення про приєднання Державної іпотечної установи до Української фінансової житлової компанії. 22 вересня уряд ухвалив постанову щодо збільшення статутного капіталу Української фінансової житлової компанії. Прийняте рішення надасть можливість поповнити статутний капітал Укрфінжитла на 20 млрд грн з подальшим спрямуванням зазначених коштів на реалізацію програм забезпечення громадян житлом на умовах іпотечного кредитування та фінансового лізингу.

А, раніше, в серпні 2021 року уряд ухвалив постанову «Про затвердження Умов забезпечення приватним акціонерним товариством Українська фінансова житлова компанія громадян України житлом». Відповідно до якої, визначено механізм забезпечення Укрфінжитлом громадян України житлом на умовах фінансового лізингу (!) та іпотечного кредитування за рахунок власних та залучених коштів. Відповідно до цих умов, до таких, що можуть претендувати на забезпечення житлом, належать громадяни України, зокрема, відомості про яких внесені до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (!).

Обіцянці присвоєно статус «виконано».