Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє забезпечити відновлення конституційних прав та свобод для громадян України, які проживають/зареєстровані на тимчасово окупованій території АР Крим

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у програмі уряду обіцяє забезпечити відновлення конституційних прав та свобод для громадян України, які проживають/зареєстровані на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя (відновлення прав і свобод зазначеної категорії громадян України в частині податкового, митного, банківського та валютного регулювання).
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1171-2021-%D1%80#Text
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/84101.html
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-zahodiv-z-1171r

Результат

На початку листопада 2021 року Резніков написав заяву на звільнення.

Станом на цей час, не забезпечено створення, і відповідно, систематичне наповнення реєстру заподіяної шкоди державі Україна, її громадянам і юридичним особам у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації, міжнародним збройним конфліктом, тимчасовою окупацією території України.

Загалом, не реалізовано політику відновлення конституційних прав та свобод для громадян України, які проживають/зареєстровані на тимчасово окупованій території АР Крим (відновлення прав і свобод зазначеної категорії громадян України в частині податкового, митного, банківського та валютного регулювання) – 29 вересня 2021 року уряд лише затвердив план заходів з реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Планом визначено, зокрема, здійснення комплексу заходів і дій щодо відновлення економіки та господарства тимчасово окупованої території після деокупації, а також їх інтеграції до економічного комплексу України, зокрема щодо визначення особливостей функціонування митного, податкового, банківського, ліцензійного законодавства протягом перехідного періоду реінтеграції тимчасово окупованої території, з урахуванням відповідної державної політики щодо економічного та регіонального розвитку.

Обіцянці присвоєно статус «не виконано».