Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Заступник Керівника Офісу Президента України

Тимошенко заявив, що у 2020 році буде збудовано 100 стадіонів

12 червня 2020 року заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко заявив, що у 2020 році буде збудовано 100 стадіонів. «100 стадіонів, які будуються по всій Україні, будуть збудовані цього року. Це програма не на один рік, і вона буде діяти й надалі», – заявив Тимошенко (відео 0:08). «Окрім цього плани по великому будівництву, це не тільки дороги, це 100 садочків, 100 шкіл, 100 спортивних об'єктів, тобто 100 стадіонів. Окрім цього цього року буде зроблено 210 приймальних відділень у лікарнях. Все це в нас називається Велике будівництво – програма президента, вона не розрахована на один рік. Ту кількість, яку назвав – це об'єкти цього року, які будуть здаватися цього року», – заявив Тимошенко 24 червня (відео 5:06).
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/jClWoJb4oUE?t=8
  • https://www.youtube.com/watch?t=306&v=0-RNKKpZqOI&feature=youtu.be
  • https://www.facebook.com/oleksiy.chernyshov/posts/434914094586021
  • https://www.minregion.gov.ua/press/news/velyke-budivnycztvo-plan-czogo-roku-po-sportyvnyh-obyektah-vykonano/
  • https://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/building/tech-reg/normuvannia/derzhavni-ta-galuzevi-budivelni-normi/derzhavni-ta-galuzevi-budivelni-normi-2/
  • https://www.kmu.gov.ua/news/velike-budivnictvo-plan-cogo-roku-po-sportivnih-obyektah-vikonano
  • https://www.minregion.gov.ua/press/news/oleksij-chernyshov-programa-prezydenta-velyke-budivnycztvo-vykonana-na-vsi-100/

Результат

Для початку варто відзначити, що чиновник вкотре розповідав саме про стадіони, навіть виправлявся зі спортивних об'єктів на стадіони. Водночас ознайомившись з ДБН «Спортивні та фізкультурно-оздоровчі споруди», можна дійти першого висновку, що стадіони це «вужче поняття», а спортивні об'єкти «ширше» узагальнене.

Відповідно до звіту Мінрегіону від грудня, у 2020 році в рамках «Великого будівництва» завершили 18 стадіонів. Інші 82 об'єкти – це інші спортивні об’єкти, зокрема фізкультурно-спортивні комплекси, спортивні поля, інфраструктура для водних видів спорту.

Враховуючи саме такі наголоси у прямій мові і відповідно інформацію звіту, яка суперечить заявленому, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Нагадаємо, що Кирило Тимошенко з червня 2020 року ще й керівник Координаційної ради з реалізації програми «Велике будівництво».