Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Рабінович пообіцяв, що голосуватиме за кандидатуру міністра освіти, якщо той заявить про припинення насильницької українізації

19 червня 2020 року народний депутат України Вадим Рабінович пообіцяв, що голосуватиме за кандидатуру міністра освіти, якщо той заявить про припинення насильницької українізації. "Я в будь-якому випадку буду голосувати за будь-якого нового міністра освіти, який публічно скаже, що припинить насильницьку українізацію",- заявив Рабінович (відео 4:19).
Архів
Сказано 19 червня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/IKmBk-o6p3U?t=259
  • https://osvita.ua/news/77362/
  • https://youtu.be/Vy1IHmc10Zo?t=1815
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8804

Результат

17 грудня 2020 року Рада ухвалила рішення призначення Шкарлета Сергія Миколайовича Міністром освіти і науки України. Рабінович був відсутній під час голосування. Оскільки Шкарлет підтримує розвиток української мови згідно з конституцією, та в його риториці відсутня термінологія "насильницька українізація", обіцянка переноситься до категорії "архів".

Нагадаємо якою була позиція політика раніше.

8 липня 2020 року на запитання журналістів з приводу того чи планує він змінювати мову освіти, Шкарлет зазначив, що ні, адже в конституції написано, що державною мовою є українська мова. "Українська мова. У нас Конституція є, у нас є закон. Депутат може висловлювати іншу позицію, а міністерство – це виконавча влада, вона повинна виконувати закони, – відповів Шкарлет журналістам.

Незмінною лишилася ця думка і декілька місяців по тому, так 11 листопада, вітаючи з Днем української писемності та мови, в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив про всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України, зокрема й у частині застосування державної мови в освітньому процесі, який має забезпечувати держава.