Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв лобіювати питання енергоефективності

11 червня 2020 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв лобіювати питання енергоефективності, а саме утеплення будинків. "Створити ринок потрібно у себе...у нас запасів дуже багато... Утеплювати треба будинки. Треба просто не викидати гроші, щоб люди платили у відсотках цей величезний, а те, щоб обпалити свої будівлі. А треба в енергоефективність вкладати гроші...Тут треба державницьку позицію зайняти. Я це питання однозначно буду лобіювати... ", - заявив він (відео 21:30-22:40)
Виконано
Сказано 11 червня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=vozkdB69upo
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=10251

Результат

4 березня 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про енергоефективність №4507. Закон зокрема пропонує визначити:

- основні принципи державної політики у сфері забезпечення енергетичної ефективності;

- особливості формування і виконання національних планів дій з енергоефективності;

- підходи до формування стратегії забезпечення енергетичної ефективності будівель.

Також документ визначає особливості обліку критеріїв енергоефективності при здійсненні державних закупівель або придбання та найму (оренди) будівель органами державної влади, органами місцевого самоврядування та юридичними особами, які забезпечують потреби держави або територіальної громади. При цьому в законі визначаються принципи енергетичного аудиту та менеджменту, принципи стимулювання енергоефективності у сфері передачі та розподілу електроенергії, транспортування і розподілу природного газу, а також основи стимулювання енергоефективності у сфері теплопостачання. Олександр Качура підтримав це рішення. Обіцянка отримує статус "виконано".