Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко пообіцяла доводити через суд, що меморандум з МВФ ставить під загрозу національні інтереси та суверенітет країни

15 червня 2020 року народний депутат Юлія Тимошенко пообіцяла доводити через суд, що меморандум з МВФ ставить під загрозу національні інтереси та суверенітет країни. "І тому я зараз хочу твердо сказати, що наша команда починає глибоку національну, внутрішню національну експертизу цього меморандуму по розділах. Ми будемо доводити, в тому числі і в судах, що це здача суверенітету України. І далі вісім лобістських законів на цьому тижні ставиться на виконання цього меморандуму. Ми не дамо вам суверенітет України помножити на нуль. Ми будемо боротися проти таких речей. Управляйте країною, а не здавайте країну і її національні інтереси", - запевнила Тимошенко. Також нардеп уточнювала, що перш за все вони підуть оскаржувати цей договір до КСУ. "Коли ми отримаємо підписаний варіант меморандуму з МВФ, ми звернемося до Конституційного суду, щоб визнати усі пункти документа, що порушують права громадян, суперечать інтересам держави, безпековим позиціям країни, неконституційними й такими, що не мають і не можуть виконуватися. Я хочу, щоб з нашою батьківщиною припинили поводитися як з банановою республікою третього світу, я хочу, щоб Україну почали поважати", – зазначила Юлія Тимошенко під час ефіру телешоу "Право на владу".
Не виконано
Сказано 15 травня 2020 р.

Джерело

  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/7451.html
  • https://www.facebook.com/watch/live/?v=689770081845030&ref=watch_permalink&t=0
  • https://www.kmu.gov.ua/news/mvf-oprilyudniv-tekst-lista-pro-namiri-ta-memorandumu-pro-ekonomichnu-i-finansovu-politiku-shchodo-novoyi-18-ti-misyachnoyi-programi-stand-dlya-ukrayini
  • https://ccu.gov.ua/novyna/konstytuciyni-podannya-stanom-na-31-travnya-2021-roku

Результат

11 червня 2020 року КМУ повідомили, що МВФ оприлюднив текст Листа про наміри та Меморандуму про економічну і фінансову політику щодо нової 18-ти місячної Програми Stand-by для України.

Станом на 2 травня 2021 року до КСУ не надходило жодного подання, щодо оскарження Меморандуму.

 Оскільки представники фракції не звернулися до КСУ після оприлюднення тексту меморандуму, обіцянка отримує статус "не виконано".