Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський пообіцяв зареєструвати законопроект, який заборонить перекладати додатковий тариф на громадян

5 лютого 2020 року народний депутат України Олександр Дубінський пообіцяв зареєструвати законопроект, який забороняє перекладання тарифного тягаря на простих громадян, а саме окрему платіжку за транспортування газу.
Виконано
Сказано 5 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://dubinsky.pro/news/dubinskiy-obzhaluet-antinarodnyy-zakon-o-zavyshennyh-gazovyh-platezhkah-65-podpisey-dlya
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10010&num_s=2&num=&date1=05.02.2020&date2=11.02.2021&name_zp=&av_nd=%C4%F3%E1%B3%ED%F1%FC%EA%E8%E9+%CE%EB%E5%EA%F1%E0%ED%E4%F0+%C0%ED%E0%F2%EE%EB%B3%E9%EE%E2%E8%F7&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=0&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=0&type_doc=1&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68072

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки депутат вніс законопроект, який ліквідує окрему платіжку за транспортування газу, однак включає цю суму в загальний рахунок.

Станом на лютий 2021 року депутат від моменту обіцянки подав 41 проект закону. Законопроект №3021 про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" щодо врегулювання порядку здійснення розрахунків за спожитий природний газ передбачає, що до створення належного конкурентного ринку природного газу внести зміни до Закону України "Про ринок природного газу" та встановити, що за споживання природного газу споживач сплачуватиме постачальнику загальну ціну, яка буде включати в себе як вартість транспортування газу, так і вартість його розподілу. Законопроектом запроваджується норма, відповідно до якої розрахунки споживача за договором розподілу природного газу здійснюються за тарифом, встановленим Регулятором, виходячи з обсягів фактично спожитого споживачем природного газу. До складу ціни за спожитий природний газ включається вартість послуг постачання, транспортування та розподілу природного газу за тарифами, встановленими регулятором відповідно до затвердженої методики. Прийняття законопроєкту забезпечить врегулювання питання щодо впорядкування здійснювання розрахунків за спожитий природній газ, реалізувати ряд заходів для зниження вартості послуг, що надаються, перш за все, побутовим споживачам на ринку природного газу.