Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр закордонних справ України

Кулеба пообіцяв зробити все для підписання угоди про спільний авіаційний простір

8 травня 2020 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зробить усе для підписання угоди про спільний авіаційний простір.
Виконано
Сказано 8 травня 2020 р.

Джерело

  • https://mfa.gov.ua/news/glavi-mzs-ukrayini-ta-ispaniyi-obgovorili-prishvidshennya-pidpisannya-ugodi-pro-spilnij-aviacijnij-prostir
  • https://mtu.gov.ua/news/32739.html
  • https://www.kmu.gov.ua/news/ukrayina-ta-yevropejskij-soyuz-uklali-ugodu-pro-spilnij-aviacijnij-prostir

Результат

12 жовтня 2021 року Україна та Європейський Союз підписали Угоду про спільний авіаційний простір (угоду «про відкрите небо»). «Така угода – це кінець цінових монополій на авіаційному ринку, це збільшення кількості маршрутів, це новий рівень захисту прав споживачів та нові можливості для розвитку туризму в Україні», – прокоментував прем'єр-міністр Шмигаль.

Документ передбачає створення спільного авіаційного простору між Україною та ЄС, що сприятиме взаємному доступу до ринків авіаперевезень з рівними умовами конкуренції та повагою до однакових правил. Йдеться, зокрема, про безпеку польотів, авіаційну безпеку, організацію повітряного руху, гармонізацію соціальної сфери та захисту довкілля, поглиблення співпраці у сфері авіаційного транспорту, серед іншого в контексті промислового співробітництва, та розвиток чинної системи угод про повітряне сполучення з метою поглиблення економічних, культурних і транспортних зв’язків між Україною та державами – членами ЄС.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».